Ion Pro - dokončení

24.06.2012 22:57

 

Není to tak dlouho, co jsem tu psal o nedokončeném modelu, ale teď už je Ion je připraven k záletu. Nevím, jak velký má význam rozepisovat se o způsobu zástavby jednotlivých komponent, protože jde o tak "provařený" model, že bych jen opakoval dříve popsané jinými modeláři . Tak jen ve stručnosti pár poznámek.

Začnu motorovou přepážkou, asi nejzajímavějším dílem modelu. Kvůli osazené přírubě převodovky jsem ji musel z důvodu nedostatku jiného materiálu slepit postupně ze čtyř vrstev sklotextitu. První byla originální přepážka ze stavebnice, ostatní samovýroba. Mohl jsem aspoň každou vrstvu před slepením upravit do potřebného tvaru, aby vzniklo to co je na obrázku. Umožnilo mi to i vytvarovat vstupní kanály pro vzduch, přestože "turbokužely" nepoužívám. Ale když už na originálním dílu díry byly....

 

 

Pro akumulátor je na dno trupu přilepeno překližkové lože, které má dva tunely na provlečení pásků suchého zipu. Proti posuvání je akumulátor zajišten malým kouskem samolepícího suchého zipu, který se přichytává na proužek protikusu na loži.

 

 

Serva v křídlech jsou uložena v překližkových rámečcích a proti vypadnutí jsou zajištěna kapkami hustého vteřinového lepidla v koutech tvořeným stěnou serva a rámečkem. Anténa přijímače (zatím létám na 35MHz) je ve směrovce protažena v trubičce z bovdenu a její konec je nechán volně poletovat.

A tady je celý fešák :-) :

 

 

Malá rekapitulace použitých komponent:

motor:                             Feigao 5408413S + převodovka 5,2:1

regulátor:                        Castle Phoenix ICE Lite 100

akumulátor:                     ZIPPY Flightmax 40C 3000mAh 4S

servo výškovky:               Hitec HS-125MG

serva křidélek a klapek:    Hitec HS-82MG

kužel:                             RFM 40/6mm, trámec 42mm

vrtule:                             Aeronaut CAM carbon 13"/11" (před záletem)